Nikon D7100 leírás

 

A NIKON D7100 megjelenése

 

nikon-d7100_elől.jpgA belső értékek boncolgatása előtt időzzünk el pár szó erejéig a külcsínynél. A Nikon d7100- nál a kiváló technikát letisztult szépen ívelt formák, ergonomikus kialakítása jellemzi. Már első fogásra a magnéziumötvözet váz az összerakottság és minőség érzetét kelti, nem recseg, nem ropog. Az időjárás álló kivitelezés megóvja gépet egy nagyobb esőtől, a portól és egyéb szennyeződésektől. Jó megfogni a d7100-at, bele simul a kézbe, biztos a fogása. A markolat gumírozása finom tapintású, a gombok és tárcsák megfelelő távolságban vannak . A súlya sem vészes, könnyű tartani, ráadásul elődjéhez képest 15 grammal könnyebb. Röviden ezt a gépet érezni és látni kell. Szaküzletünkben minden szakmai támogatást megadunk, hogy az Ön igényeihez igazodó digitális fényképezőgépet válassza.

3,2”-os LCD kijelző

d7100_hatul.jpgMegfordítva a Nikon d7100-at egy 3,2”-os LCD kijelzőn tekinthetjük meg elkészült remekműveinket, pontosan 1 228 800 db pixel közreműködésével. Az „élességmező-választógomb zár” áthelyezése a 8 irányú választógomb köré, a Nikon mérnökeinek rendszer szintű gondolkodásáról tanúskodik. Lényegében két funkciót egybeolvasztottak, így némi helyet takarítottak meg és kényelmesebbé tették a gép használatát. Az „i” feliratú gomb, mely a baloldali oszlop alján található, hozzáférést biztosít egy halom különböző paraméterhez, melyeket a 8 irányú gomb valamint az OK használatával könnyedén változtathatunk.

Por és csepp védelem

d7100_csatlakozok_01.jpgA por és csepp védelem jegyében a Nikon d7100 csatlakozókat rejtő oldalán immár három kisebb, gumiból készült fedél alatt találjuk az aljzatokat. A mikrofon, GPS, HDMI, és USB portok mellett a fejhallgató kimentének is szorítottak helyet. A gumi fedelek egyenként nyithatóak, zsanéron forognak és ha teljesen kinyitjuk akkor sem csukódnak vissza. A Nikonnak ügyesen sikerült kiküszöbölnie egy apró de annál bosszantóbb problémát.

2 SD kártya

d7100_kartya_slotok.jpgA Nikon d7100 túloldalán rugóval nyíló fekete oldalajtó 2 SD kártya slotot takar.

Fém állványmenet

nikon_d7100_fenék.jpgA fém állványmenetet a Nikon D7100 fenéklemezének optikai középpontjában helyezték el. Tőle jobbra található gumifedél mögé rejtve a portrémarkolat csatlakozója és az akkumulátor. Akku csere miatt nem kell a gépet leszerelnünk az állványról.

Sztereo mikrofon

top-1200.jpgFelülre került a D7100-on a beépített sztereo mikrofon, továbbá egy nagyméretű LCD kijelző, a REC, a fénymérés, az exponáló/bekapcsoló és expo kompenzáció gombok.

A Nikon D7100 menürendszere

 

 

Az ergonomikus, szép hardver hasonlóan jól átgondolt szoftvert rejt. A menürendszer könnyen kezelhető, logikus felépítésű. Beállítási lehetőségek terén nagy szabadságfokot biztosít a felhasználónak. Nem utolsó sorban magyarul is megtalálható a d7100-on. Lehetőség van gyorsmenü használatára ezen belül a paraméterek változtatására. A Nikon D7100 teljes mértékben egyénre szabható, a változtathatóság szabadságfoka a gyártó dSLR csúcs modelljeit idézi.

A Nikon D7100 újdonságai:

 

Alul áteresztő szűrő nélküli 24 MP-es APS-C CMOS szenzor részletgazdagabb képeket eredményez.

 

A Nikon D7100 időjárás álló felépítése ellenállóvá teszi a gépet, a nedvességgel, a magas páratartalommal, és a mechanikai hatásokkal szemben. A nedvesség bejutásának elkerüléséhez megfelelően zárt objektívet használjon.

 

Az LCD kijelző 3,2”-os mérettel és 1,2 millió képpontos felbontással rendelkezik.

 

Expeed 3 CPU, gyorsabb működés és adatfeldolgozás. A processzor 6 kép/s sebességgel, 24 millió pixeles képek feldolgozására is képes.

 

Az 51 pontos élesség állítási rendszer, a jelenlegi csúcsmodell algoritmusát használták a Nikonnál. Rossz fényviszonyok mellett és mozgó témánál is tökéletesen működik az autófókusz.

 

Kedves Látogatónk!

Az alábbi form kitöltésével felteheti termékeinkkel kapcsolatos kérdéseit. Kérjük minden mezőt töltsön ki!

Vegye fel velünk a kapcsolatot 06(1)225-0000

right-top.png

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot 06(1)225-0000

 

Akik a Nikon D7100-at
választották

ref2

idézőjel

Remek kis gép. Kiváló fotókat készítek vele. Beállítások lehetőségei szinte kifogyhatatlanok. A magyar menürendszer egyszerűbbé teszi a kezelhetőséget. 1 hónapja van meg gép negatívumot egyenlőre nem tudok írni, remélem ez így is marad. :)

 

Gergő

 

ref1

 

idézőjel

A D7100-as az első komoly gépem. Szerettem volna egy majdnem profi gépet elérhető áron. Azt hiszem sikerült megtalálni. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki a kompaktokat kinőve minőségre vágyik. Ja és köszi a digifenykep.hu munkatársainak, hogy segítettek kiválasztani a gépet.

 

Marittai Zoltán